El drac té el coronavirus!

Mila

Hi havia una vegada… Un regne mooolt feliç, tenia unes vistes precioses per tots els voltants menys per un. Si miraves cap al sud, es veia una mena de cova seca i punxeguda, a qui li tenia por tothom i mai s’hi acostaven. Ningú sabia què amagava, ni tampoc els  interessava. Hi havia el rei, la princesa, que estudiava medicina, els animalons, pagesos i pageses...


 


Tot era perfecte fins que un dia van sentir un soroll espantós, un soroll que  penetrava fins al cor. Tothom es va espantar molt. La princesa, que era molt curiosa, volia saber d’on venia aquest crit, però no va poder sortir perquè just quan’havia fet les maletes per anar a una exploració, li van dir que s’havia de quedar a casa, que la gent s’estava posant molt malalta i era molt perillós sortir.


Cada dia, el soroll era més fort, fins que de la cova va sortir foc, i un drac, fent aquell crit esgarrifós. Va cremar una casa del poble, i se'n va anar volant a tota velocitat. En aquell moment la gent es va dividir en dues bandes: hi havia qui deia que havien de continuar tancats a casa. I la gent que deia que s’havien d’enfrontar amb el drac, que era molt perillós, per la ciutat.


 


El rei, molt ansiós, va trucar a un cavaller perquè anés a matar el drac, mentre la resta es quedaven confinats. 


 


Un matí el cavaller es va presentar i va dir que no tenia por de res, que això era molt fàcil. Al cap d’una estona va arribar el cavaller cridant, perquè en realitat era molt poruc i cregut. Llavors el poble va decidir que li entregarien ovelles al drac perquè així no tindria gana i no es menjaria  les persones. Cada dia li donaven una ovella.


 


Mentre, tot això passava, la gent no es curava, i cada vegada faltaven més coses. Tot i això la princesa va decidir anar d’amagades a descobrir què passava a la cova. Un cop va arribar, va treure el cap per l’entrada i es va endur una bona sorpresa! El drac havia fet un ramat amb totes les ovelles que li havien entregat, i estava regant unes herbes! Ell no volia menjar- se  ningú! 


 


La princesa va entrar i li va preguntar al drac què passava. El drac, però, quan va intentar contestar va treure foc per la boca. Estava molt trist perquè ningú l’entenia.


 


La princesa es va espantar molt, tot i així, després de molts esforços va entendre que el drac, estava encostipat i tenia el coronavirus! D’allà venia tota la malaltia del poble. El drac en realitat no volia cremar cap casa, només els  volia dir que estava malalt i no sabia què fer. La princesa, per ajudar-lo, li va dir que no sortís de la cova, així el virus no s’escamparia, que ella s’emportaria les ovelles cap al poble, les tornaria, i que cada dia aniria a veure com estava, així van anar fent i tothom es va anar curant. 


 


Al final el drac es va traslladar al poble, va fer molts amics i va descobrir una planta que no havia vist mai dins la seva cova podrida. Era la rosa, una flor d’un vermell viu: en va arrencar una i la va regalar a la princesa. 


 


Encara avui la princesa investiga amb el drac vacunes per a possibles malalties futures. Fan molt bon equip!


 


 

Categoria de 8 a 12 anys. Rivo Rubeo

T'ha agradat? Pots compartir-lo!