LES PORS DE L'ÀLVARO

NICOLAS

Hi havia una vegada un nen que es deia Àlvaro. L’Àlvaro vivia a Barcelona amb la seva família: el seu pare, Joan, la seva mare, Isabel i la seva germana, Isa.


A casa seva es veien sempre les notícies després de sopar, i l’Àlvaro es va quedar molt amoïnat quan va sentir que havia aparegut a la Xina un virus molt dolent, al qual anomenaven Coronavirus. Era un virus molt contagiós i per culpa del qual estava morint molta gent.


Un altre dia, més endavant, l’Àlvaro va sentir que la gent estava confinada a casa seva sense poder anar a treballar ni a l’escola. Allò el va amoïnar encara més, però va pensar que aquell virus no arribaria mai a Barcelona, perquè la Xina estava molt lluny.


Però no va trigar molt a sentir que el virus havia contagiat  molta gent a Itàlia, i més tard també a Barcelona. L’Àlvaro estava molt nerviós perquè havia sentit a les notícies que molta gent, sobretot la gent gran, ho estava passant molt malament quan es posaven malalts i hi havia molta gent que es moria.


Pocs dies després, ell també es va haver de quedar confinat a casa, amb la seva família, sense anar a l’escola, com havia passat a la Xina. En un principi creia que no anar a l'escola podria ser fins i tot divertit, però aviat es va adonar que no era gens divertit, perquè no podia jugar amb els seus companys de classe, ni anar a jugar a futbol a les tardes.


Cada dia que passava l’Àlvaro es sentia més trist, no parava de sentir notícies dolentes i estava atemorit pensant en totes les coses dolentes que estaven passant.


Un dia el virus va trucar  a la porta de casa seva. L’Àlvaro tenia molta por que el virus entrés i els ataqués, però gràcies a la seva mare, tota la família havia estat fent exercici, menjant molt saludablement i prenent pastilles de vitamina C. Estaven tots molt ben protegits amb mascaretes i guants, i es rentaven les mans molt sovint.


Van lluitar, van plantar cara al virus, i aquest no va poder entrar i va marxar per  no tornar mai més.


Això que va passar va fer que l’Àlvaro s'adonés que no s’ha de tenir por, el que cal fer és estar ben preparat pels possibles problemes que puguin arribar.

Categoria de 8 a 12 anys. COL.LEGI MONTSERRAT

T'ha agradat? Pots compartir-lo!