El somni de Maria

Adriana

Des de molt petita a Maria l'apassionaven els autobusos. Recorda encara els primers viatges que feia amb la seva àvia. La línia 36  la portava a la seva escola, que es trobava al Poblenou.


Es fixava en el gran volant, el canvi de marxes i la botonera gegant que el conductor accionava per obrir i tancar les portes a cada parada. El que més li sobtava era no veure dones conductores, n'hi havia molt poques. Quan va fer sis anys va demanar a la seva mare, de regal, un autobús. La seva mare li va dir que era molt petita per conduir un autobús, que quan fos gran ja en podria conduir.


Maria dibuixaba i somniava autobusos.


Quan va complir 18 anys, els seus pares li van regalar un curs d'autoescola per treure's el carnet de conduir, aquest va ser el primer pas. A la primera va aprovar, podia conduir vehicles. Després va aprovar el carnet de conductor d'autobús, el millor van ser les pràctiques on va gaudir. Sempre recordarà el dia que va agafar entre les seves mans aquell gran volant. Una vegada aconseguit el carnet, va enviar el seu brillant currículum a TMB. Unes setmanes més tard, després de superar moltes proves va aconseguir el treball dels seus somnis.


Maria va ser una de les primeres dones conductores d'autobús de TMB.


Des que va fer el primer viatge amb la seva ávia, fins que va aconseguir el seu somni, els autobusos a Barcelona havien evolucionat molt, ja no eren tan contaminants,ni feien tant soroll.


Maria disfrutava de cada viatge durant la seva jornada de treball. Havia aconseguit el seu somni, què més podia demanar?


Moltes felicitats pels 100 Anys de bus!!

Categoria de 8 a 12 anys. Asunción de Nuestra señora

T'ha agradat? Pots compartir-lo!