La vareta negra del metro

Carla

 


Hi havia una vegada, a la ciutat de Barcelona, on vivien moltes persones... En aquest paradís hi havia una escola que es deia escola Unicorn, era molt gran, al costat d’un riu i d’un bosc, on vivien tota mena d’animals.  


Un dia l'escola va decidir anar d’excursió, primer agafarien el bus, que els  agradava molt i a més estaven d'aniversari perquè feien 100 anys. I després agafarien el metro que els  portaria fins a Cornellà. De cop i volta va començar a ploure. Per sort van ficar-se a l'estació de metro i no es van mullar. Van pujar al metro i la Carfe, que era una nena amb el cabell marró fort i els ulls negres, que vestia tota de negre i que sempre tenia la cara alegre, anava de la mà del Sora, el seu amic, un nen de cabells marró fluix i ulls blaus, i que sempre estava content. Van veure que a l'últim vagó hi havia seients lliures i van avisar la professora i  tota la classe. La profe, que es deia Lanana, va decidir que tots podrien seure, ja que hi havia prou seients lliures per a tots. 


Van veure una cosa que brillava molt. La Queque i la Waripoc s'hi van apropar i van descobrir que era una vareta, i van voler agafarla alhora. Es van començar a barallar i la Carfe va posar pau. I va cridar la profe. 


En arribar, la vareta se'n va anar cap a la mà de la Lanana, i li va dir: 


-Agita’m, agita’m! Soc una vareta màgica! 


La professora va agitar-la i de cop i volta va aparèixer un senyor que va resultar ser l’amo de la vareta màgica. 


Es van dur un ensurt i es van posar a tremolar, perquè pensaven que era un home dolent, ja que la vareta era tota negra. Però de seguida es van adonar que era pols. 


El senyor estava molt content perquè l' havien alliberat de l'encanteri que li havia fet una bruixa dolenta. I els va dir: 


-Moltes gràcies. Soc molt bona persona i us faré un regal. Us donaré una flor que parla. És la meva flor des  que era petit. Es diu Floreque. També us puc ensenyar trucs. 


Va aparèixer una flor i va dir: 


-Hola em dic Floreque! Em vull quedar amb la Carfe perquè es una nena molt bona i ha ajudat als seus companys a mantenir la calma.


I la Carfe es va posar molt contenta.


La profe es va adonar que ja era massa tard i que ja no plovia. Amb tota aquesta història ja havien arribat a Cornellà i estaven de tornada. Van voler marxar cap a l’escola. Abans de marxar el senyor els va regalar la vareta màgica per poder demanar desitjos per a l’escola i la família. Quan van tornar a pujar al bus van decidir demanar el seu primer desig: un pastís molt gran per celebrar l'aniversari del autobús.


I tot això es tan veritat com si haguera passat. 

Categoria de 8 a 12 anys. Escola Pau Vila (El Papiol)

T'ha agradat? Pots compartir-lo!