Les normes són les normes

Adrián

Norma 1: no es recolzi sobre la cabina del conductor


Norma 2: no posi la mà a la porta si s’està tancant


Norma 3: res de patinets, (tant elèctrics com normals) bicicletas, skates, etc.


I ara amb el Covid-19: norma 4: no treure't la mascareta. Però  la gent no vol complir aquestes coses, ja que no em diguis que mai que t’has ficat al bus del TMB i has vist a alguna persona que incompleixi alguna d’aquestes normes, i d’això anirà aquesta història.


Un dia, just una adolescent va anar a un bus i hi havia una persona menjant sense mascareta, una altra amb la seva bici, una altra amb les mans a la porta i una altra recolzada sobre la cabina del conductor, i com ja heu llegit, això es tot el prohibit.


La nena era nova a la ciutat (Barcelona) i al seu poble no hi havia tramvies ni cap altre transport públic, així que no sabia les regles, i quan va veure tots aquests adolescents va pensar que tot el que feien estava permès. Així la nena va començar a fer tot això, i després d’unes setmanes fent-ho, es va adonar  que estava prohibit, i des de llavors, va canviar la seva manera d'actuar al transport públic.


 


La noia va tenir una amiga nova que tampoc no era de la ciutat, però ella li va ensenyar a fer les coses bé, i així va transmetre les normes d'una persona a una altra.


Les normes són les normes, s’han de complir i també que si fas una cosa dolenta no s’ha d’ensenyar a fer-la l’altre, també si tu ets dolent no vol dir que ho hagis d'ensenyar als altres, ah, i sí, jo veig una cosa dolenta.


 


1. Dic que no està bé


2. Els  deixo en pau i jo no ho faig.

Categoria de 8 a 12 anys. Escola Provençals

T'ha agradat? Pots compartir-lo!