Tradició, mercat, buidor

Francesco Bernoulli

L’energia interna que la movia feia que l’Aitana sentís un calfred inesperat mentre dubtava si despertar el Gerard o deixar que es llevés del llit tot sol. Es sentia insegura però emocionada pel que li depararia el dia, alhora patia perquè no se’ls fes massa tard. Encara havia de repassar una ruta que coneixia de memòria des de feia anys, però no es podia permetre fallar. No contemplava veure la decepció als seus ulls, no es podia permetre decebre el seu fill, i menys un dia com aquell, esperat des de feia setmanes.  


Gairebé no se li veien les lleganyes sota la màscara de felicitat amb què  en Gerard s’havia llevat del llit.


-          Mare, quina hora és? – digué ell, cridant des de la seva habitació.


-          Encara és aviat, no t’esveris... – li respongué.


L’efusivitat del seu fill la va fer deixar l’smartphone al marbre. Veure’s somrient al reflex de l’acer de l’extractor de la cuina li va fer exhalar un tendre esbufec pel nas i recuperar la calma per uns instants. 


Tenir-ho tot controlat al mil·límetre era ser massa dura amb l’Aitana dels diumenges, ja en tenia prou amb les responsabilitats de l’escola entre setmana... I si no tot sortia com havia planejat, què? Saltar-se una parada de metro també podia ser interessant, retrobar-se amb la Ronda de Sant Antoni i contemplar com havien canviat les seves botigues i bars… 


Com descriure el què li estava passant? Assumir que aquell no era el problema i no ho volia acceptar. Era impossible confondre Sant Antoni amb Universitat, sobretot quan vols anar al mercat… 


El que li pesava realment era que ella mai s’havia encarregat d’aquestes coses i ara no hi havia més remei. No dubtava que ho podia fer bé, però encara no s’hi havia enfrontat. Es convencia a si mateixa que trobar-se en un lloc públic amb gent per canviar cromos no devia ser tan complicat, si s’havia estat fent durant dècades al mateix lloc. Ben segur que allà algú els podria ajudar… Com s'ho havia fet ell sempre?


 

T'ha agradat? Pots compartir-lo!