2020 Volver al llistado

Sant Jordi, el salvador

Pere

Aquest somni que ara explicaré el vaig viure l’altra nit després d’un dia molt esgotador ple de meets, treballs online i lectures del llibre “Les mil i una nits”.


El meu somni meravellós comença així…


Una nit el soldà Xahriar es disposà a escoltar l’últim conte que explicà Xahrazad després de mil i dues nits.


—Diu la llegenda, —digué Xahrazad—, que l’any 2020 hi havia un virus anomenat Coronavirus que tenia aterrit  tot el planeta. Aquest virus portava mesos infectant i matant persones per tot arreu i ningú podia viure tranquil. Mentre no es trobés una vacuna, la gent es protegia del seu alè verinós amb mascaretes.


Al cap d’un temps, va aparèixer un jove cavaller armat amb una gran xeringa i que venia a salvar  tota la població.


—I com es deia aquest jove? —preguntà el soldà.


—Doncs es deia Jordi —digué Xahrazad.


Xahrazad va continuar explicant que el jove cavaller es dirigí amb el BUS 82 fins al Castell de Torre Baró, que era el cau del Coronavirus. Va arribar-hi just en el moment que anava a infectar una noia molt bonica. La lluita va ser llarga. El virus treia allerades infeccioses per la boca, però al final el cavaller va alçar la seva xeringa i va travessar el virus, lliurant-li la vacuna, i el va vèncer. El virus, abans de morir, va dir:


—No us lliurareu de mi tan fàcilment, l’any que ve tornaré a venir.


Al lloc que va morir el Coronavirus va brotar un roser amb roses vermelles. El cavaller, totalment enamorat a primera vista, n’oferí una a la noia. Al cap d’un temps es va casar amb la seva estimada.


—I va ser així —explicà Xahrazad—, com el cavaller Jordi va vèncer el Coronavirus i a partir d’aquest fet és tradició per Sant Jordi obsequiar  totes les noies que estan enamorades amb una mascareta que porta impresa una rosa vermella.


L'endemà, quan em vaig llevar, el primer que vaig fer va ser agafar el llibre de les “Mil i una nits” i comprovar si aquest conte que havia somiat estava explicat en aquest llibre.


Al cap d’uns anys, passejant per les Rambles en una parada de llibres vaig trobar i comprar el llibre de “Les mil i dues nits”.


El meu somni s’havia fet realitat! 

Categoría de 13 i 17 años. Aula Escola Europea