EN SIMONET I LA CORONITAT

Júlia

Hi havia una vegada, en una zona confinada a dalt la muntanya de Corona, un poble anomenat Virusland.


En aquesta Vila, que tot era alegria i festa, hi vivia un noi menut amb uns cabells arrissats que tothom li deia “ Simonet”.


Aquest, a diferència de la resta del poble, sempre estava preocupat i confinat a casa seva, perquè deia que era molt perillós estar sempre alegre i que les festes només portaven desgràcies a la gent, sobretot quan es despertaven l'endemà amb molt mal de cap.


La gent de Virusland se'n reien i no  feien cas de les seves recomanacions.


Fins que un dia va arribar l’hivern i el fred, i les festes i l’alegria es van acabar, però això no és el pitjor, ja que també va aparèixer un desconegut i nou enemic que va fer tremolar tothom, sense diferència de sexe ni edat. Li van posar el nom de Coronitat, en referència a la muntanya on vivien.


La Coronitat era una malaltia que entrava a totes les llars i feia que tothom es posés trist i amb moltes ganes de dormir.


En pocs dies, els carrers de la Vila van quedar foscos i apagats, i la gent confinada a casa seva.


Simonet, que estimava molt el poble, va voler ajudar la seva gent i va reunir una grup d'amics a casa seva per buscar un remei per curar aquella tristesa.


Van buscar solucions amb jocs de taula, balls i cançons, i van passar dies, setmanes i mesos, però res no va funcionar.


Fins que un dia, ja molt cansats, el grup d’en Simonet va pensar que l'única manera d’eliminar el virus per sempre era anar casa per casa i repartir màscares de pallassos i guants de colors.


El resultat es va fer evident en poc temps, i la gent va començar a  sortir de seves cases i va tornar l'alegria al poble .


I des d’aquell dia celebren la diada de Sant Simonet, en honor al noiet que va salvar el poble de la Coronitat i la tristesa.


“I vet aquí un gat i vet aquí un gos que aquest conte ja s’ha fos”

Categoría de 8 a 12 años. Escola Pia Olot

Te ha gustado? Puedes compartirlo!