L'home ric

Gerard

Hi havia una vegada un senyor pobre que vivia als passadissos del metro. L'únic que tenia era una guitarra, un barret, un coixí i una manta. Estava tot el dia tocant la guitarra per aconseguir diners,  poder tenir una casa i deixar de viure als passadissos del metro.


Un dia, estava, com sempre, tocant la guitarra i va passar un senyor amb molta fortuna que es va aturar davant d'ell i li va dir: "Estàs tocant la meva cançó preferida!! Feia tants anys que no l'escoltava....gràcies! Et dono 50 euros pel record que m'has donat". El senyor pobre li ho va agrair i va seguir tocant.


Quan va acabar de tocar, va agafar els 50 euros del barret i va pensar: "No sabia que les cançons que toco fossin famoses, hauré de tocar-les més".


A partir d'aquell dia, la gent va començar a donar-li diners, però no li donaven 50 euros, només li donaven de 10 en 10. Al final, a poc a poc, va aconseguir la targeta del banc i va poder comprar-se una casa fora del metro, com ell volia.


Tenia tants diners que es creia que seria més feliç fora dels passadissos, perquè mirava la tele i anava a bars amb amics, però no tocava aquelles cançons que havien fet feliç a tanta gent. Van passar els anys i es trobava molt sol perquè no tenia nòvia, i es va dir, "Saps què, passaré els caps de setmana al metro tocant cançons". I així va ser, però ja no li calia guanyar diners, ho feia per fer feliç la gent que passava pels passadissos.


I si passeu un dissabte o un diumenge pel passadís de la línia 5 del metro, us el trobareu. Li podeu demanar la cançó que vulgueu, que us la tocarà segur!


Fi

Categoría de 8 a 12 años. La Mar Bella (Poblenou, Barcelona)

Te ha gustado? Puedes compartirlo!