El Rostre Encisador de Barcelona

Clia

Al cor de l'estació del metro de Plaça Catalunya, treballava una empleada del TMB anomenada Laia. Amb un somriure radiant i un gran desig d'ajudar, era l'epítom de la calidesa humana enmig de la frenètica activitat del metro. Tanmateix, el seu afany per ajudar els turistes sovint la desviava dels seus deures principals. Un dia, mentre assistia un grup de turistes italians que es mostraven agraïts per les seves indicacions, la seva cap, la Sra. Martínez, la va cridar a la seva oficina. Amb el rostre seriós i un to enèrgic, la Sra. Martínez va començar a renyar  la Laia pel seu constant descuit en les seves responsabilitats.


 


—Laia, no pots descuidar les teves tasques principals. Si continues així, hauré de prendre mesures dràstiques —va dir la Sra. Martínez, amb un to amenaçador.


 


Amb llàgrimes als ulls, la Laia va assentir i va prometre que es centraria en el seu treball. Però la seva naturalesa servicial la superava, i aviat va tornar a atendre els turistes amb necessitats d'ajuda, tot i la promesa feta.


 


Un dia, una periodista que estava de visita a Barcelona va presenciar com la Laia ajudava un grup de turistes japonesos amb amabilitat i paciència. La periodista, encantada per la dedicació de la treballadora, va decidir escriure un article sobre la seva història. L'article es va publicar en un diari de gran tirada, i aviat la Laia es va convertir en un símbol de l'hospitalitat catalana.


 


Els turistes que havien estat ajudats per la barcelonina van començar a deixar comentaris positius sobre ella a les xarxes socials, lloant la seva amabilitat i disposició a ajudar. La Sra. Martínez va començar a adonar-se del valor que la Laia aportava al TMB i va decidir canviar el seu enfocament. En lloc de recriminar-la, va crear una posició específica com a ambaixadora del TMB, on podria continuar ajudant els turistes sense descuidar les seves responsabilitats.


 


Amb el pas del temps, la Laia va esdevenir una figura tan estimada i famosa al metro de Catalunya que van decidir fer-li un homenatge a la Plaça Catalunya. Un escultor local va crear una figura de bronze que representava Laia amb un mapa del metro a la mà i un somriure acollidor als llavis. El dia de la inauguració, una gran multitud de turistes i ciutadans es va reunir per celebrar la seva dedicació i amabilitat.


 


Laia, amb humilitat i gratitud, va continuar treballant per fer de TMB un lloc més amable i servicial per a tots els visitants de la ciutat, convertint-se en un exemple viu de l'esperit català 

Te ha gustado? Puedes compartirlo!