Drac-19

ADRIANA

Hi havia una vegada un virus que es deia Covid-19, dit d'una manera més normal, Coronavirus.


El dia de Sant Jordi estàvem tots confinats, no hi havia ningú al carrer, cosa molt estranya en aquest dia. No hi havia ni flors, ni contes, ni firmes d'autors de contes... Tot estava molt buit, únicament es podien veure cotxes amb persones dintre.


Tothom era a casa, ningú al carrer, ja estàvem tots cansats d'això; videotrucades sense gaire cobertura, gent fent teletreball...


Alguns tota l'estona fent deures, ostres, ja canviem de tema!Com sabem, Sant Jordi és una llegenda que tots hem sentit alguna vegada, la princesa, el drac, el cavaller, però aquesta vegada canvia. Aquest virus és el drac, no hi ha princesa, és un conte bastant canviat però segueix sent el mateix. Comencem?Un dia d'aquests de la Covid la gent no podia més, com ara un mes i mig tancats en una sola casa!! No sé com van poder estar tant de temps així...


Bé, el drac-19 estava sempre passejant pel carrer, tenia una cua molt llarga amb un cercle amb punxes al final amb la forma d’un virus.


El drac-19 estava molt content, ja que el carrer sols era per a ell, amb pocs cotxes, tots amb mascaretes de colors o blanques.


Més endavant, la gent ja podia sortir una mica, ja era hora! Tothom molt content de passejar una mica cada dia, alguns cada setmana, cada dos dies... Ja m'enteneu.


El drac cada vegada es feia més petit, gràcies a totes les persones del món, cada vegada era menys drac, però hi havia un punt on el drac no es podia fer més petit. Per això hi havia un milió de cavallers i donzelles intentant matar el drac-19.


Alguns intentaven trobar la cura, altres li clavaven l’espasa, sempre així... Molt cansats, sempre tornaven a casa suant. Van crear mascaretes per a animals perquè van descobrir que el Drac-19 també  feia mal als animals, mascaretes aquàtiques, de sota terra, de molts tipus. Ells van estar treballant molt temps, tres o quatre mesos.


El drac ja s'avorria però no se n'anava tan fàcilment,  havien de fer bastants més coses. El seu objectiu era molestar a tot el món. Ell vivia en un altre planeta que es deia CovidVirus.


Les persones van treballar molt dur perquè se’n tornés al seu planeta una altra vegada.


Fins que un bon dia ja es va fer més petit, començava a ser més petit, més petit, i encara més petit. El Drac-19 era com una formigueta, ja s'havia cansat tant... que no va poder més. Tot cansat, va enretirar tots el virus del món. El Drac-19 i el virus se'n van anar.


 

Categoría de 8 a 12 años. ESCOLA SANT MARTÍ (Poblenou, BCN)