El misteri dels metros desapareguts

Queralt

Un dia qualsevol, en Miquel Prat arribava al seu despatx de les oficines del metro de Barcelona. Ell era el director. Estaven dins d'una onada de calor a mig estiu. La Maria, la seva secretària, l'esperava a la porta, molt preocupada.


-Bon dia, Miquel –va dir la Maria.


-Bon dia, Maria –va dir el Miquel– Passa alguna cosa?


-No s'ho creurà, senyor Miquel, és una cosa molt grossa. Aquest matí m'han comunicat que els metros que surten de Vallcarca no arriben mai a Penitents. I tampoc els de Penitents a Vallcarca. Ja han desaparegut més de 78 persones! Sort que estem en temps de vacances!


-Heu enviat a la policia, els bombers...? Què us han dit?


-Diuen que no entenen res. Ja no queda ningú per trucar.


-Heu investigat a fons?


-Res de res. No hi ha cap explicació.


 


El Miquel es va quedar al seu despatx intentant entendre el que la seva secretària li havia comunicat. Era incomprensible. Calia buscar un expert. Va pensar en un amic que feia temps que no veia, que ara vivia a Egipte. Necessitava explicar-li el que estava passant a Barcelona i va buscar el seu contacte al mòbil per si per casualitat encara el tenia. Al seu mòbil hi tenia escrit “Joan Sabater, expert en ciències ocultes”. No va dubtar en trucar-lo. Després de les salutacions inicials i de preguntar com estava la família, en Joan va dir:


-No crec que em truquis només per preguntar com estic. Què et passa, Miquel?


I el Miquel li ho va explicar tot:


-Em desapareixen els metros.


-De veritat? No pot ser! -va dir el Joan– Però si aquest matí m'he trobat un metro que deia “Lesseps, Fontana, Diagonal” a la porta de casa meva a El Caire! No puc sortir! Estava a punt de trucar-te! Quina casualitat! Haurem d'esbrinar el misteri.


-Això mateix, i mira que aquests metros són dels nous! Acabats de sortir de la fàbrica! Nous de trinca!


-I aquests metros tenen alguna cosa diferent?


-A part del color, estan equipats amb intel·ligència artificial.


-Què vols dir? Poden decidir coses?


-Bé, tot hi ajuda.


-D'acord, ara mateix em poso a investigar per intentar saber on estan i què ha passat.


Uns dies més tard, tots  dos amics es troben a Barcelona perquè era un tema prou important. 


-Crec que ja he trobat la solució -va dir el Joan- No sé com ha passat, però em sembla que els teus metros se n'han anat de vacances!


-No pot ser! -va contestar el Miquel- , però mai no ho havien fet!


-És bastant enredat -va dir el Joan- però podria ser que els teus metros nous, que ara tenen intel·ligència artificial, hagin aprofitat uns moviments de terres que fan sota del viaducte de Vallcarca per anar-se'n de vacances ,seguint els túnels nous que han creat. Com que hi ha més d'un túnel han anat a parar a diferents llocs del món. He descobert on són els tres metros que t'han desaparegut. Són a Egipte, Japó i Argentina.


-Cal aconseguir que tornin per decisió pròpia, sinó seguiran de vacances! -va continuar el Joan-


-He tingut una idea encara millor -va exclamar el Miquel- Els tres metros que han marxat els podem utilitzar com un transport ultraràpid, econòmic i sostenible, i així la gent podrà viatjar ràpidament d'un continent a un altre. I els metros també estarien contents perquè continuarien fent aventures diàries.


I a la resta de metros els desactivarem la intel·ligència artificial, i així es podrà restablir el servei amb normalitat.


-Genial! -va concloure el Joan.


Així va ser.


I D'UN MISTERI TAN COMPLICAT, JA N'HEM TRET L'ENTRELLAT!

Categoría de 8 a 12 años. La Farigola de Vallcarca

Te ha gustado? Puedes compartirlo!