El vuitè passatger.

Asier

En el vagó de la víctima hi havia quatre persones. Cinc, si comptes el detectiu. Si vols, set, si comptes  la víctima i un gos. Fins i tot, en pots arribar a comptar vuit, si consideres també  l'assassí.


- Per fi un altre assassinat – va dir el detectiu, rialler. Amb una barba ja una mica envellida per l'edat, però que contenia una espessa seriosietat.  Li tapava la boca, que amagava unes dents una mica groguenques.


- Senyor! – va dir la germana de la víctima, ja bastant preocupada per les seguides bromes de l'inspector.


- Ah, sí, sí. Tranquil·la senyora, ara mateix el resoldrem.


Bruscament, el detectiu  va ensopegar.


- Ai! Se m'ha quedat… La llibreta! – se li havia quedat enganxada a la butxaca, fent-lo ensopegar. Es pot dir que va ser una caiguda de pel·lícula. Pel camí es va mig empassar una mosca. Es va ficar dins la boca del detectiu, i per si no ni  hagués prou, va caure als peus del mort. Tot va passar en un segon, cosa que a l'investigador se li va fer etern.


- Mmm! – va intentar dir, amb la mosca dins la  boca. Seguidament, la va escopir, acompanyat amb una cara de fàstic. La mosca va seguir el seu recorregut.


- Ja! Ja sé qui és l'assassí! – va dir, fixant-se en una mossegada a la cama del mort.


- Pròxima estació, Passeig de Gràcia – va interrompre.


- Ja l'ha trobat?! – va dir la cosina de la víctima.


- És ben obvi. Què s'estressa més que res, quan n'hi ha gent? – tots van romandre en silenci. – Ningú? Senyores, va! Està clar, el gos! Efectivament, va ser el gos, amb una mossegada provocada per l'estrès, qui  va matar el senyor.


Es van obrir les portes del metro, amb la policia a fora.


- Policia, arrestin al gos per l'assassinat de… Espera! Com pot ser que encara no sàpiga el seu nom!?


No va ser pas el gos qui el va matar, ni tampoc cap persona. Sinó un vuitè passatger. Un ésser verinós, que sempre està a tot arreu amb un brunzit empipador. Realment va ser la mosca l'assassina.


Així, entre discussió i discussió, entre crit i crit, va ser com la mosca es va escapar. Mentre  sortia del metro, un home misteriós l'esperava a l'andana. La va agafar i se la va emportar a la boca, amb un somriure maleït als llavis. La mosca havia estat l'última víctima, però la maledicció del seu verí seguia en aquell home.


Amb la mosca morta a la seva boca, l'home misteriós va desaparèixer, deixant un rastre de mort i misteri. Ningú sabia qui era ni quina seria la seva pròxima víctima, però tots sabien que el cicle d'assassinats encara no s'havia acabat.


El cas del vuitè passatger continuava viu.


 

Categoría de 13 i 17 años. Maristes Rubí

Te ha gustado? Puedes compartirlo!