\{}"

Ja tenim els finalistes i guanyadors de Relats Curts 2023! Els pots consultar per categories al web. Moltes gràcies a tots, ens veiem en la pròxima edició!


Com participar-hi?

Requisits
Pots participar en qualsevol de les quatre categories: RelatLliure, RelatEscolar, InstaRelat i TuitRelat.
Els usuaris hi poden participar del 27 de març al 29 de maig enviant tants relats com vulguin a qualsevol de les quatre categories i optar a guanyar fantàstics premis.


Temàtica
La temàtica és lliure, però en el relat ha d’aparèixer algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc).

Totes les categories del concurs tenen com a fil conductor els transports públics de TMB.

Així, per participar a Relats Curts:
- Pots presentar: un relat inspirat el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc

Categories de participació

El concurs consta de quatre categories. Pots participar en qualsevol de les quatre, o a totes elles, tantes vegades com vulguis. Consulta les característiques de cadascuna:

 • - Escriu un text d’una extensió màxima de 3.500 caràcters (amb espais inclosos).
  - En el relat ha d’estar present algun transport o escenari de TMB, ja sigui el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc.


 • Si ets dels que pensen que una imatge val més que mil paraules, no et preocupis, ja està aquí InstaRelat!
  - Publica una foto al teu perfil d’Instagram on aparegui algun transport o escenari de TMB (Metro, Bus, Barcelona Bus Turístic, Telefèric de Montjuïc o Funicular de Montjuïc).
  - Acompanya la foto amb un títol literari.
  - Etiqueta la teva imatge amb #RelatsTMB2023.
  - Si vols també pots mencionar a @tmb_bcn.


 • Ets dels que t’expresses millor amb poques paraules? Participa ja en la categoria de TuitRelats!
  - Des del teu perfil de Twitter, escriu un relat, en format de tuit, mencionant a algun transport o escenari de TMB (Metro, Bus, Barcelona Bus Turístic, Telefèric de Montjuïc o Funicular de Montjuïc).
  - Etiqueta el teu relat amb #RelatsTMB2023 i menciona’ns (@tmb_barcelona).
  - L’extensió màxima és de 280 caràcters.


 • - Crea un relat on estigui present algun transport o escenari de TMB, ja sigui el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc.
  - L’extensió màxima és de 3.500 caràcters (amb espais inclosos).


Termini

El període per participar i enviar els teus relats comença el 27 de març a les 12:00 h i es tanca el 29 de maig a les 12:00 h.

En aquest període els relats entren en un procés de validació per comprovar que compleixen tots els requisits de participació; un cop superada, es comunica a l’autor i es publiquen al web de Relats Curts per estricte ordre d’arribada.

Bases legals

Abans de participar, consulta les bases legals per assegurar-te que el teu relat compleix tots els requisits i les condicions de participació.

Selecció de finalistes

Els membres del jurat designaran els finalistes de cada categoria:

- RelatLliure - 10 finalistes.
- InstaRelat - 5 finalistes.
- TuitRelat - 5 finalistes.
- Relat Escolar - 10 finalistes (5 finalistes de 8 a 12 anys i 5 finalistes més d’entre 13 i 17 anys).

A banda de complir amb els requisits de cada categoria, per a l’elecció dels finalistes es tindrà en compte la qualitat narrativa i l’originalitat de les obres presentades. La llista es farà pública a partir de maig al web de Relats Curts.

Guanyadors

Entre tots els finalistes, el jurat escollirà els guanyadors de la 17a edició del Concurs de Relats Curts de TMB. Hi haurà un primer i un segon premi per a cadascuna de les categories, que es donaran a conèixer a l’acte de lliurament de premis que se sabrà més endavant.

Premis

Consulta els premis que pots guanyar si el teu relat resulta guanyador de qualsevol de les categories de Relats Curts.