\{}"

Com puc votar?

Requisits
Pots participar en qualsevol de les quatre categories: RelatLliure, ConteInfantil, InstaRelat i TuitRelat.
Els usuaris hi poden participar del 28 de febrer al 29 d’abril enviant tants relats com vulguin a qualsevol de les quatre categories i optar a guanyar fantàstics premis.

Per poder votar al Concurs de Relats Curts de TMB cal que tinguis una edat mínima de 18 anys i siguis membre del JoTMBé.

Temàtica
La temàtica és lliure, però en el relat ha d’aparèixer algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc), o bé ha d’estar basat en el Centenari de la Xarxa de Bus.

Totes les categories del concurs tenen com a fil conductor els transports públics de TMB.

I enguany, a més, s’hi afegeix una temàtica especial: el Centenari de la Xarxa de Bus.

Així, per participar a Relats Curts:
- Pots presentar: un relat inspirat el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc
- o bé basar-te en els 100 anys de Bus.

Tu tries!

Categories de participació

El concurs consta de quatre categories. Pots participar en qualsevol de les quatre, o a totes elles, tantes vegades com vulguis. Consulta les característiques de cadascuna:

 • - Escriu un text d’una extensió màxima de 3.500 caràcters (amb espais inclosos).
  - A la història, real o ficticia, hi ha d'aparèixer algun transport o escenari de TMB: el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc.
  - O bé s’ha de basar en el Centenari de la Xarxa de Bus.


 • - Puja una foto al teu perfil d’Instagram on hi aparegui algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc).
  - La foto també pot estar inspirada en el Centenari de la Xarxa de Bus.
  - Acompanya la foto amb un títol literari.
  - Etiqueta-la amb #RelatsTMB2022. En el cas que la foto s’inspiri en el Centenari de la Xarxa de Bus, també ha de contenir l’etiqueta #100AnysBus.
  - Si vols, també pots mencionar a @tmb_bcn.


 • - Des del teu perfil de Twitter, publica un relat en format de tuit on hi aparegui algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc).
  - El TuitRelat també pot estar basat en el Centenari de la Xarxa de Bus.
  - Etiqueta'l amb #RelatsTMB2022. Si el TuitRelat està relacionat amb el Centenari de la Xarxa de Bus ha de contenir l’etiqueta #100AnysBus.
  - Si vols, també pots mencionar a @TMB_Barcelona.
  - L’extensió màxima és de 280 caràcters.


 • - Crea una història d’una extensió màxima de 3.500 caràcters (amb espais inclosos).
  - La temàtica del conte ha de girar entorn dels transports o les instal·lacions de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc).
  - També pot estar inspirada en el Centenari de la Xarxa de Bus.


Termini

El període per participar i enviar els teus relats comença el 28 de febrer a les 12:00 h i es tanca el 29 d’abril a les 12:00 h.

En aquest període els relats entren en un procés de validació per comprovar que compleixen tots els requisits de participació; un cop superada, es comunica a l’autor i es publiquen al web de Relats Curts per estricte ordre d’arribada.

El període de votació dels relats estarà obert des del 2 de maig a les 12:00 fins al 16 de maig a les 12:00 h. Els participants podran votar els seus relats preferits de la categoria RelatLliure i Conte Infantil i entre tots els votants, se sortejaran diversos premis.

Bases legals

Abans de participar, consulta les bases legals per assegurar-te que el teu relat compleix tots els requisits i les condicions de participació.

Selecció de finalistes

Els membres del jurat designaran els finalistes de cada categoria:

- RelatLliure - 10 finalistes.
- InstaRelat - 5 finalistes.
- TuitRelat - 5 finalistes.
- Conte Infantil - 10 finalistes (5 finalistes de 8 a 12 anys i 5 finalistes més d’entre 13 i 17 anys).

A banda de complir amb els requisits de cada categoria, per a l’elecció dels finalistes es tindrà en compte la qualitat narrativa i l’originalitat de les obres presentades. La llista es farà pública a partir de maig al web de Relats Curts.

Guanyadors

Entre tots els finalistes, el jurat escollirà els guanyadors de la 16a edició del Concurs de Relats Curts de TMB. Hi haurà un primer i un segon premi per a cadascuna de les categories, que es donaran a conèixer a l’acte de lliurament de premis que se sabrà més endavant.

Premis

Consulta els premis que pots guanyar si el teu relat resulta guanyador de qualsevol de les categories de Relats Curts.