\{}"

Preguntes freqüents

Si tens dubtes a l'hora de participar, consulta aquí les preguntes freqüents.

 • Sí, pots participar en totes les categories del concurs i presentar tants relats com vulguis, sempre que les obres siguin originals, inèdites i no hagin estat presentades en edicions anteriors del Concurs de Relats Curts de TMB.
 • Sí, pots presentar tants relats com vulguis a qualsevol de les categories del concurs, sempre que les obres siguin originals, inèdites i no hagin estat presentades en edicions anteriors del Concurs de Relats Curts de TMB.
 • El registre al JoTMBé va vinculat al número de DNI i, per tant, és únic. Si et surt un missatge que t’indica que ja estàs registrat/da, és perquè el teu DNI ja està vinculat a un compte de JoTMBé. Si no recordes amb quin correu electrònic estàs registrat/da, escriu-nos a través del formulari de contacte i t’explicarem com has de procedir.
 • Els relats es poden escriure en català o castellà.
 • Sí, els relats han de tenir una extensió màxima de 3.500 caràcters, amb espais inclosos.
 • Una persona major d’edat i registrada en JoTMBé pot presentar el Relat Escolar, només ha d’indicar el nom del menor i pujar el relat a la franja d'edat corresponent.
 • Només has de fer una publicació en obert al teu perfil d’Instagram on ha d'aparèixer algun transport o escenari de TMB: Metro, Bus, Barcelona Bus Turístic, Telefèric o Funicular de Montjuïc i anar acompanyada d’un títol literari. A més, s’ha de mencionar el compte de @tmb_bcn i utilitzar l’etiqueta #RelatsTMB2023.
 • Només has de fer una publicació en obert a la xarxa de Twitter on ha d’aparèixer algun transport o escenari TMB: Metro, Bus, Barcelona Bus Turístic, Telefèric de Montjuïc o Funicular de Montjuïc. A més, s’ha de mencionar el compte de @TMB_Barcelona i utilitzar l’etiqueta #RelatsTMB2023.

  En aquesta publicació també s’ha de mencionar el compte de @TMB_Barcelona.
 • Un cop enviat el relat, aquest ha de passar un procés de validació. Aquest procés es fa per estricte ordre d’arribada i pot trigar uns dies. Un cop hagi estat validat, si el relat compleix amb els requisits establerts a les bases legals, rebràs un correu electrònic de confirmació i el teu relat serà publicat al web de Relats Curts. Els relats que estan publicats al web de Relats Curts són els que s’han validat prèviament i compleixen amb els requisits establerts a les bases legals.
 • El procés de validació dels relats enviats es fa per estricte ordre d’arribada i pot trigar uns dies. Un cop hagi estat validat, si el relat compleix amb els requisits establerts a les bases legals, rebràs un correu electrònic de confirmació i el teu relat serà publicat al web de Relats Curts. Si identifiques alguna incidència contacta a través del formulari de contacte i t’ajudarem a resoldre-la.
 • A l’apartat Relats 2023 apareixen tots els relats que participen en aquesta edició. Si no trobes el teu, pots buscar-lo a través del cercador que hi ha, escrivint el títol del teu relat o bé el teu pseudònim.
 • A mitjans de maig el jurat farà pública la llista de finalistes i d’entre ells es triaran els guanyadors, que es donaran a conèixer el mateix dia de la celebració de la gala de lliurament de premis, moment en què podran recollir el seu premi.
  El llistat dels finalistes, el dia, l’hora de la celebració de l’acte i el nom dels guanyadors es farà públic a través del web de Relats Curts. També es comunicarà directament als finalistes per correu electrònic o telèfon.
Si no trobes resposta als teus dubtes en cap de les preguntes freqüents, escriu-nos la teva consulta a través del formulari de contacte i en breu et respondrem.