La millor medecina

Olívia

En un poblet, enmig del no-res, hi havia una noia que sempre ajudava la seva mare, mai necessitava ajuda per fer els deures i tenia cura de si mateixa. Aquesta noia es deia Mariona.


 


Quan es van confinar, ella es despertava, feia l’esmorzar i els deures tota sola. La seva mare tenia molt treball i no tenia temps. Un dia la seva mare no va venir a esmorzar, i la va anar a buscar, tota estranyada. La seva mare estava estirada al llit amb molt mala cara, va trucar al metge i quan va venir li va dir:



  • És un covid-19 molt diferent dels altres, és mes fort i contagiós, ho sento, l'únic que pots fer és quedar-te al llit fent bondat.


 


La Mariona estava espantada, així que va trucar a l'únic parent que coneixia, el seu oncle Martí, el doctor Martí Capdevila. Quan el va trucar la conversa va anar així:



  • Hola, oncle.

  • Hola, reina, com va tot?

  • Doncs no gaire bé, la veritat.

  • Per què, maca?

  • Perquè la mare està malalta, i no sé què fer, que podries venir?

  • Ho sento molt, reina, pero aquí a l’hospital està ple de pacients per atendre. Mmm…., ja ho sé!

  • El què, oncle?!

  • T’enviaré uns estris per ajudar la teva mare, et sembla bé?

  • Perfecte, ostres, moltes gràcies, oncle, adeu!

  • Adeu, maca!


 


El següent dia va arribar el paquet! Hi havia alguna cosa gran a dintre, què devia ser? Quan el va obrir, es va desil·lusionar, a dins hi havia una titella i notes amb fotografies. Què havia de fer amb allò?


 


A les notes deia: 


La millor medecina:


Posa't la Miss.Mitjó (La titella) i fes una comèdia, davant la teva mare.


Fes-li una entrevista a la Miss.Mitjó i que respongui coses absurdes.


Feu una mena de circ còmic.


Feu una passarel·la amb la Miss.Mitjó de jutge.


Mentre fas tot això, ves donant-li les medecines a la teva mare.


Quan creguis que ja està bé, treu-la a ballar amb tu.


 


Quina ximpleria!, va pensar la Mariona, per a què serveix tot això, per passar un mal temps, veient com pateix la mare?!


 


Ella va buscar a internet com cuidar malalts. Però tot el que feia empitjorava la mare. Desesperada, va provar la primera idea del seu oncle. La veritat és que va funcionar molt bé! Reia i feia molt bona cara. Aleshores, cada dia a la tarda, la Mariona feia alguna cosa de les notes. Mentrestant la seva mare es prenia les medecines sense cap problema. Un dia la seva mare tenia una cara radiant, i va decidir treure-la a ballar! La seva mare reia, es movia i ballava, com mai ho havia fet. Ja estava curada! 


 


Aleshores la Mariona va entendre que no sempre has de buscar la lògica, sinó que has de buscar en el teu cor. També va entendre que la millor medicina era el riure!

Categoria de 8 a 12 anys. Fedac Horta

T'ha agradat? Pots compartir-lo!