2020 Tornar al llistat

EL BALL DELS DAUS

Maria

  Fa dues setmanes que estem confinats, per culpa d’un maleït virus, anomenat  CORONAVIRUS! A mi se m'està fent una muntanya, a més no puc veure la meva mare perquè està tancada a la seva habitació. Fa uns dies que ens van donar la notícia, el covid-19 l’havia atacada. Ella no és l'única que está lluitant contra la malaltia, a la meva escala  hi ha molts veïns malalts, i a la meva ciutat encara més, de fet arreu del món.


Però no tot és dolent. Aquest dies, ho estic aprofitant per passar estones amb el meu pare, junts fem moltes coses, però el que ens agrada més és jugar a l’oca, i només estic sol quan el meu pare acompanya  la meva mare al metge. Com aquest matí, que s’han llevat ben d’hora i han marxat cap a l’hospital. Han tornat d'allò més sorpresos i contents: la meva mare havia superat el covid-19 només en 1 setmana!!!  Els metges estaven molt sorpresos, no s’ho podien creure.


Fa dies que em volta una idea pel cap: ja que jo i el meu pare ens ho passem tan bé jugant a l’oca, i no és per dir-ho però en sabem molt, m’agradaria jugar amb més gent. Aquella mateixa nit els comento això als meus pares, i entre tots decidim de fer una oca gegant per a jugar amb  tots els nostres veïns al replà de l’escala. Així doncs, en tres dies ja tenim el taulell i els daus a punt, i al quart dia ja hi juguem una bona colla.


 Hi hem estat jugant força dies, hem organitzat campionats:


3r replà/contra/4t replà


 


 Quan m’he despertat he vist molts metges i investigadors, fins i tot el gran Oriol Mitjà, i ens han començat a fer preguntes:


- Què havíem fet de diferent?


Ens han demanat que anéssim a un altre edifici a jugar a l’oca. Jo em sentia molt il.lusionat, perquè gràcies al nostre joc, i després de molts dies d’avorriment, per fi faria alguna cosa interessant, potser tot tornaria a ser com abans, a més  m’ho estava passant d'allò més bé jugant a l’oca.


Al cap de pocs dies, el mateix Oriol Mitjà ens ha comunicat que les seves sospites eren certes, el maleït bitxo odia el soroll que fan  els daus en ballar sobre el taulell, i desapareix al cap de poc de sentir-lo. Així doncs, se'ns ha girat moltíssima feina, no podem deixar de fer ballar els daus ni un sol minut, nens, nenes, pares, mares i avis i àvies de tot el món hem jugat sense parar i per fi ara sí podem dir:


Adeu, CORONAVIRUS, fins mai!


 

Categoria de 8 a 12 anys. IE jacint verdaguer