2020 Tornar al llistat

Lifehapp

Valentina

Vet aquí una família integrada per la mare, que es deia Marta, el pare, que es deia Joan, i la filla, Zoe. En Joan passava els dies treballant fora de casa, era comerciant i, ja sabeu, havia de fer negocis arreu del món. La Marta tenia un petit negoci de perruqueria a casa, així que sortia molt poc. La Zoe encara estudiava.


Un dia sopaven tots junts, i van sentir a les notícies de la ràdio que havia sorgit a la Xina un virus agressiu i estrany, però van entendre que no era greu perquè estava a quilòmetres de distància. Van aparcar el tema fins que, un dijous de març, vam tornar a sentir a les notícies que aquest virus ja es trobava a Barcelona, viatjant entre dones i homes - en hospitals, parcs, supermercats, transports del TMB- i que es menjava la felicitat. Sí, com ho sentiu, es menjava l'alegria de persones d'arreu del món. Quines coses té la vida, un ésser invisible, que acaba amb les esperances i els somnis de milers de persones.


Deien que aquest virus es transmetia a causa de les males accions de la gent: mals comentaris, manca de generositat i d'empatia, enveges... Així, el govern, per evitar aquestes males pràctiques i el contagi massiu, va convocar una quarantena general. Tothom s'havia quedat a casa tancat. L'aïllament era la solució?


 


La Zoe estava avorrida mirant fotos i vídeos que s'havia fet amb els seus amics poc abans del confinament, i van trucar a la porta de la seva habitació. Era el seu pare, que havia tornat dels Estats Units, però no estava com sempre. La Zoe, que era molt sensible, el va veure molt aixafat i li va preguntar què li passava. Ell li va explicar que havia discutit amb el seu supervisor i que podia perdre la feina. La nena li va fer una abraçada i li va proposar dissenyar un pla amb bones accions. La intenció de la nena era que cap persona estigués trista com ho estava el seu pare.Quan havia fet un llistat de bones accions, li va ensenyar a la seva mare i ella la va felicitar. Era molt bona idea així que la va animar a compartir-la i fer-la pública.


 


La nena li va fer cas a la seva mare i va decidir utilitzar les xarxes socials per difondre la idea, amb una finalitat positiva. Va crear una nova xarxa social anomenada "lifehapp" ( life = vida, hap= happy = feliç, app = aplicació) El lema de la xarxa social era "La recerca de la felicitat" i es basava en una cadena de favors en xarxa. Calia fer una bona acció al dia i ajudar altres persones amb creativitat, per aconseguir alegrar-los i animar-los.


La Zoe, molt emocionada, va trucar als seus amics i els  va explicar el seu projecte. Tots hi van voler participar, es van instal·lar l'aplicació al mòbil i van dissenyar el seu pla d'ajuda.


"Lifehapp" cada vegada tenia més visites, es va fer viral, tothom el coneixia! Gràcies a aquesta cadena de bones accions el virus va ser derrotat, la felicitat havia retornat al cor de més de 13 milions de persones i la Zoe va ser premiada per la seva gran tasca. Tothom la felicitava i premiava. Però el millor premi era saber que el món estava segur i la gent havia recuperat la felicitat.

Categoria de 13 a 17 anys. Sagrat Cor de Jesús Terrassa