2020 Tornar al llistat

El Joan contra el Coronavirus

Nicolás

Hi havia una vegada un poble on habitava un monstre que es deia Coronavirus. El Coronavirus, al principi, era tan petit que no es podia veure a simple vista. Era diminut fins que es va enganxar a un ratpenat, llavors va contagiar-li un virus, perquè el Coronavirus tan sols en respirar treia molts virus per la boca i el nas. Aquell ratpenat va ser menjat per un home que també es va contagiar. Aleshores, com més gent es va contagiar, més gran es va fer el Coronavirus, fins que va arribar a ser un monstre de 3 metres!


- Haurem d'enviar tota la gent cap a casa perquè no els contagiï aquell monstre de 3 metres! -va dir el rei del poble-, no vull que es contagiï tota la gent del poble!


A l’altre extrem de la ciutat hi vivia un home vell i molt pobre. Aquella persona gran, a part de ser pobra, era una persona molt sàvia, es deia Joan. En Joan no posseïa molt material, només una cabana de fusta, palla, una destral, menjar, aigua, un ramat d’ ovelles i un pastor alemany. Una setmana abans que el rei donés l’ordre de quedar-se a casa, en Joan va anar a un bosc que tenia molt a prop de casa seva i de sobte va trobar una cosa que no havia vist mai.


-Me l’emportaré a casa -va dir en Joan.


Quan va arribar a casa la va estudiar però com que no tenia el material necessari va demanar-lo als metges, després d’agafar el material se’n va anar cap a casa.


-Ostres! Aquest és el descobriment més al·lucinant que he fet en la meva vida!-va dir el Joan-. Aquest pot ser l’antídot del Coronavirus!


En Joan va anar a dir-ho al metge i al rei, però ells se'n van riure i van dir que era impossible. 4 dies abans de l’ordre de quedar-se a casa, el Joan va anar amb la seva destral a tallar un arbre no gaire alt i després va anar a buscar més “antídots”. Va fer líquids els “antídots”, va tallar l’arbre en 7 parts, va posar el líquid als troncs i els va utilitzar com a canons. Va posar un pal a sota d’un tronc per tal  que si algú el tocava li caigués el líquid. També va buidar uns ous on va posar el líquid i per últim un altre pal, que comunicava amb una galleda amb el mateix líquid. Però el Coronavirus continuava contagiant la gent, fins i tot hi havia gent que no respectava les normes, sortia de casa i el Coronavirus la contagiava. El tercer dia del confinament el Coronavirus va visitar el Joan, va tocar el pal de l’entrada i li va caure el líquid dels canons, que va dissoldre la meitat del Coronavirus! El Joan tenia raó! Després, el Coronavirus va obrir la porta i li van caure el ous, que van dissoldre la meitat dels 2 quarts, només en quedava 1 quart. Ara només li quedava 1 ull, la boca, una part del nas, 1 orella i 1 mà. Però abans de tocar el pal perquè caigués la galleda va tocar el Joan, que estava allà mirant. Tot i que en Joan era molt vell, 93 anys en total, i tenia molt risc de morir, igualment va fer un cop de peu al pal i llavors el líquid va caure sobre el monstre. 6h després, tots els habitants estaven al castell del rei celebrant la victòria, menys el Joan i uns metges, perquè el Joan estava ingressat a l’hospital.


- Fem un brindis pel Joan!-va cridar el rei-. Que gràcies a ell hem vençut el Coronavirus!- va tornar a dir el rei, però desgraciadament va passar una setmana i el Joan va morir. Però la seva mort no va ser en va, perquè va morir essent un heroi que va salvar  tot un poble del Coronavirus.


 

Categoria de 8 a 12 anys. AULA ESCOLA EUROPEA