2021 Tornar al llistat

NO PERDIS L'AUTOBÚS!

Poleth

—Sí, sí, ja me’n vaig! —diu la Ruth mentre agafa la motxilla i les claus—. Apa, adeu, mare!


—Pari, pari! —crida la Ruth. Per sort, la conductora la sent i en torna a obrir les portes. Quan la Ruth ja és a dins, es posa a escoltar música mentre observa el paisatge de la ciutat: això la relaxa molt. Fins al punt d’agafar-li son. Arriba a la seva parada i es baixa. Les portes de l’institut encara són obertes... Hi ha arribat pels pèls.


—Jo vull fer la història dels autobusos de TMB, ja que l’autobús és el meu mitjà de transport preferit.


Quan la Ruth torna a casa, es posa a investigar sobre els autobusos de TMB. Entra a la seva pàgina web i comença a llegir... S’hi està fins a quarts de dotze de la nit i, al final, es queda adormida sobre el seu escriptori. 


En obrir els ulls, s’esvera molt: no és a la seva habitació, sinó en un… en un autobús! Però no és un autobús com els de l'actualitat; és un autobús antic. Està molt espantada. “Com he arribat fins aquí?”, pensa.


—Som a Barcelona! Vol que li faci una visita turística guiada? Aquest 1922 Barcelona està molt boni…


—No l’entenc, senyoreta. Vol o no vol fer la visita? Pensi que és a bord d’un Tilling Stevens, el primer autobús de la ciutat! Una oportunitat com aquesta no la té tothom… Aquesta màquina tan moderna ha arribat fa molt poc d’Anglaterra. Oblidi’s vostè del vell tramvia i gaudeixi de la modernitat!


—Nena! Nena! —sent la Ruth—. Au, lleva’t, que faràs tard a l’institut! —li diu la mare.


—Sí, avui tens l’exposició sobre els autobusos —riu la mare—. Apa! Prepara’t i marxa!


 


 

Categoria de 8 a 12 anys. Institut Escola de Badalona