Romilda i el lladre de cantimplores.

Berta

ROMILDA


i el lladre de 


CANTIMPLORES


 


Fa tres dies, a l’autobús direcció Tibidabo, una senyora gran va patir un robatori, li van prendre la cantimplora. El lladre portava una dessuadora negra amb el dibuix d’un gos, Una màscara negra amb la qual només es podien veure els seus ulls vidriosos, unes malles negres amb una cadena de plata penjant d’elles i unes sabates més cares que el rellotge d’or que portava al canell.


Per sort, a la ciutat de Barcelona hi havia una detectiu de 5 estrelles, es deia Ramona, però tothom la coneixia com Romilda.


La Romilda va començar a investigar, ella mai no havia tractat un cas tan estrany com aquest, a ningú li havien robat una cantimplora fins ara.


El lladre no sabia que la Romilda havia contractat espies secretes perquè vigilessin les sortides i les entrades de totes les parades dels autobusos.


Però res, les cantimplores continuaven desapareixent. La Romilda no havia pensat que el lladre no sempre actuaria al bus, també podia fer-ho al metro.


Decidida, va contractar 90 espies i 73 policies més. Fins que el van enxampar quan  estava robant una cantimplora rosa amb roses vermelles.


L’espia secreta Robinson, i la policia Sonia van portar el lladre a l’estudi de la Romilda, on el van interrogar amb preguntes d'allò més interesants. Com per exemple:



  • Com et dius? Em dic Eric.

  • Quants anys tens? Tinc 37 anys.

  • On vius? Visc al carrer del Carme núm. 47. 

  • Per què robes? Em diverteix.

  • Si et diverteix, per què cantimplores? Perquè soc una persona que tinc molta set, i les que tinc se’m trenquen.


La Romilda va intentar fer-li una rentada al cervell per treure-li del cap a l’Eric la tonteria de les cantimplores, per fer-ho li va explicar que si volia cantimplores se les podia comprar en una tenda, seria molt més higiènic que robarles.


La seva tècnica va funcionar, al final es van fer amics i van compartir un pastís de pastanaga.


 


 

Categoria de 8 a 12 anys. Escola Pia Sant Antoni

T'ha agradat? Pots compartir-lo!