2022 Tornar al llistat

El Tilling-Stevens ressuscita

Pere

Tota la meva aventura comença un matí assolellat de primavera quan llegeixo al diari que estan restaurant i reconstruint l'emblemàtic autobús Tilling-Stevens de cara al Centenari de TMB, però els falta la dinamo, peça imprescindible perquè el motor funcioni. Jo puc aportar el meu granet de sorra perquè aquest mític autobús circuli pels carrers de la ciutat el dia del seu centenari.


 


El meu pare, en les seves estones de lleure és inventor, construeix tota mena d'artefactes, però avui en dia cap dels seus invents ha funcionat, per això es considera un inventor frustrat. Últimament, ha acabat d'enllestir una màquina, una mena d'híbrid entre cotxe i tricicle però sense rodes, que l'ha batejat amb el nom de “Doc One”, en honor al científic d'aspecte boig de la pel·lícula Retorn al futur, i així poder viatjar en el temps. Aquesta seria la meva ocasió per provar-la i transitar en el temps fins a Maidstone (Anglaterra), lloc on es fabricaven els Tilling-Stevens.


 


El meu objectiu seria robar una dinamo, sí, ho heu llegit bé, robar!, perquè estic convençut que si als directius de la fàbrica els  explico que vinc del futur i que necessito una dinamo per a la restauració d'un Tilling -Stevens es pensarien que he perdut la xaveta i no em farien cas, per tant, millor posar en pràctica el pla B, és a dir, col·locar-me la màscara de pispa i en un tres i no res tot arreglat!


 


Ha arribat el gran dia, ni el meu pare ni jo les tenim totes pel seu historial de fracassos, però jo estic convençut que aquest dia suposarà un punt d'inflexió en la seva vida com a inventor. Teclejo en el display Maidstone, 8 d'abril de 1922. La màquina inicia un balanceig i començo a veure com el temps retrocedeix davant dels meus ulls i no paro de sentir el so espurnejant d'una gegantina foguera on crema el temps, cada hora i tots els anys apilats en flames. Primer un dia i després una nit i en acabar, un altre dia i nit i en acabar, dia-nit-dia-nit..., una setmana, un mes, un any, una dècada!, 2012, 2002, 1982!...Desapareixo! Em sento una mica marejat, he viatjat fins a l'any 1922 i em trobo al mig d'un parc de Maidstone. És de nit, em col·loco la màscara i em desplaço fins a la fàbrica d'autobusos anglesos, no tindré cap problema per entrar-hi, en aquell temps no hi havia ni panys de seguretat ni alarmes, en un moment em planto al magatzem de la fàbrica, agafo una dinamo i sense perdre temps torno ràpidament a bord del "Doc One".


 


En un tancar i obrir d'ulls la màquina udola i em trasllado al present. Estic molt content, primer perquè he aconseguit la dinamo i segon perquè el meu pare ja deixa de ser un inventor frustrat. Em desplaço ràpidament cap a les oficines de TMB, els entrego la dinamo que tornaria a donar llum al Tilling-Stevens i els  explico les meves peripècies per obtenir aquesta peça tan preuada. A més a més, decideixo fer un pas endavant i proposo als directius de TMB, en honor al meu pare, que fabriquin en el futur autobusos "Tilling-Docs” amb la nova tecnologia i que estableixin línies regulars de viatges en el temps. La idea és rebuda amb molta expectació, ja que això suposaria un avenç tecnològic i una expansió territorial sense fronteres bestial, en la història de TMB.


 


 


Aquella nit no vaig poder dormir de l'emoció i estava tan encuriosit pel desenllaç de la proposta, que...


 


 


Vint minuts més tard, comprovo que el meu somni es fa realitat el 2025!

Categoria de 13 a 17 anys. Aula Escola Europea