L'experiència d'un viatge

Xesca

El viatge comença aquí…………


Un viatge és ple d’iniciativa. I, justament, determinació no li va faltar a l’Hugo a l’hora d’acceptar el repte proposat per la seva mare. No ser tan desagraït!


Per resoldre el problema, els seus pares li van comprar l’autocar més barat en lloc de l’avió més luxós. I no anava a visitar les Illes Balears, sinó,  (ni més ni menys) al sector obrer de Barcelona. Allà sí que valoraven tot el que tenien!!


Un cop allà, l’Hugo es va desesperar. Veia tanta gent diferent d'ell que va desitjar tornar. Per primer cop no era el popular! Després de veure aquesta situació va veure que ell no tenia res, més enllà de la motxilla amb un coixí, una manta i una ampolla d’aigua. L’Hugo va murmurar: Què faig, què faig!  Automàticament va agafar un pot del carrer i es va posar a demanar diners. En veure que ningú li'n donava, es va comprar una pilota amb els 10 euros que tenia a la butxaca del pantaló i es va posar a fer el que millor se li donava. Fer malabars amb la pilota…. L’Hugo, esgotat del dia, va recomptar els diners i havia guanyat 50€. Amb aquests diners va aconseguir una mica de pa i pernil i una habitació a un hotel deixat i una mica en runes….


L'endemà, només de llevar-se, va sortir al carrer pensant: "On he dormit, què hi  faig aquí, en què m’he posat, ho odio!!!!!!!!!" De sobte se li va acostar un nen més petit, dient-li



  • Vols jugar amb mi…..


Ell va pensar que si feia amics seria tot millor i que no viuria solitari. També li podria ensenyar tots els trucs que ell havia après. Va pensar: Quina canya!!!! Pero un cop decidit, el nen ja havia marxat…


Cap al migdia va agafar la pilota i se'n va anar a guanyar més diners, però malauradament no en va aconseguir. Ell no va perdre l’esperança  i ho va continuar provant…. Va aconseguir un total de 48€!!! Amb aquests diners va agafar un tren i va tornar a casa seva, molt sorprès de la seva experiència. 


FInalment va aprendre què volia dir valorar les coses i l'anècdota del viatge va ser com la gent d’ allà era conscient del que els proporciona el transport públic, realment estaven molt agraÏts.


Un viatge una història, un viatge un camí…… 


 


 

Categoria de 8 a 12 anys. Escola Vedruna Sant Sadurní

T'ha agradat? Pots compartir-lo!