El millor conductor d'autobús de la història

Llorenc Balsach

Hi havia una vegada un noi que es deia Gerard i tenia síndrome d'Asperger, estava obsessionat amb el transport públic, particularment amb els Transports Metropolitans de Barcelona.


Se sabia totes les parades de cada una de les línies de metro Des de la línia 1, que va des d'Hospital de Bellvitge a Fondo fins la línia L10Sud.


Va anar a recepció de les oficines de TMB, a preguntar si hi feien algun curs per ser conductor d'autobús, i li va dir que sí, el problema és que potser primer li caldria tenir el carnet de cotxe, perquè no era el mateix conduir un autobús que conduir un cotxe. Llavors es va apuntar a l’autoescola Gresol per treure's el carnet de cotxe. Ell ja s’havia mirat com anava el trànsit per internet i llavors va aprovar el teòric amb el mínim esforç possible i amb la nota més alta de l’autoescola i de seguida li van donar pràctiques de cotxe. A la primera pràctica, li va explicar al seu professor de classes de conduir la seva passió pels autobusos de Barcelona. I ell llavors, li va dir que seguís  l’autobús de la línia H16 que passava per allà. Ell ho va intentar i pel que semblava, el podia seguir amb tota tranquil·litat, ja que, ell sabia que anava a parar a la parada de plaça Urquinaona que era la seva parada, quan anava a l’autoescola Freedom.


Va aprovar l'examen i es va treure el carnet de seguida. I al cap de 5 anys el d'autobús.


Després, es va apuntar al curs de formació i va fer pràctiques de conductor d'autobús a TMB. I finalment va començar com a conductor del seu propi autobús de la línia H16.


 


 


 

T'ha agradat? Pots compartir-lo!