TMB Experimental

Primavera

Bon dia, benvingut a la línia experimental millorada, gràcies a la intel·ligència artificial, l’IA, que estrenem avui a TMB. Si us plau, estigui ben atent durant tot el trajecte, al final farem una enquesta amb l'objectiu de millorar la seva experiència. Li presento el seu assistent, el Quim, l'acompanyarà durant tot el trajecte”, ha dit una noia a l'entrada del metro.


Tothom parla sobre la rapidesa dels avenços de la IA, sobre les millores en la medicina, la productivitat.  Avui és el dia que, per fi, l’experimentaré  jo mateix de primera mà. Estaré acompanyat durant tot el trajecte per una espècie de pardalet fins a la meva parada.


“Bon dia, senyor Codina, benvingut” m’ha dit  l’assistent Quim. “Crec que es podria estalviar 5 € al mes si en comptes d'agafar T-Casuals  agafés la T-Usual. Aquí té el  càlcul”. 


Ara que només em queda un mes per jubilar-me, m’adono que fa vint anys que perdo uns cinc euros al mes. Entro al metro preocupat per no haver fet el càlcul abans. La meva dona ja m’ho deia, però en arribar a l'inici de mes, sempre retardava el càlcul per al mes següent. I així vint anys.


“Senyor Codina” continua el Quim, “li he reservat un lloc. A causa de la seva edat, avui és la persona que més necessita aquest seient al metro.”.


Encara no m'he recuperat, pensant en els diners que he perdut aquests anys, i ara m’adono que tinc un problema pitjor: soc vell. Sempre he intentat dissimular l’edat vestint modern; em tenyeixo els cabells blancs d'un marró clar i porto una barba juvenil. Però crec que l'assistent ho ha dit prou fort com perquè ho hagi sentit mig vagó.


M'assec resignat i torna a parlar el Quim: 


“Perdoni , senyor Codina, m’he adonat  que al metro ningú es fixa en vostè. L'interès que desperta és un 30% més baix que la mitjana. Ha pensat en posar-se un barret o en canviar de jaqueta?”


Surto del metro més vell, més burro i més lleig que mai. Les preguntes de l'enquesta no deixen que pugui expressar aquest sentiment estrany d'incompetència i d’impotència que em recorre el cos, i contesto que tot bé.


“Bon dia, benvingut al carrer Casanova, avui volem millorar la seva experiència al nostre carrer amb la intel·ligència artificial, IA…”


Crec que avui millor pujaré pel carrer Muntaner.


 

T'ha agradat? Pots compartir-lo!