“TOTS CONTRA EL CORONAMONSTER”

Gerard

Hi havia una vegada un rei que es deia Diouff, un cavaller que es deia Rispo i un altre cavaller que es deia Rafa.


El dia 11 de maig de 1971, el rei i els seus cavallers van anar al carrer a celebrar l’aniversari del rei. Aquell dia tot el poble havia sortit al carrer.  


Quan el rei estava menjant un tros de pastís, algú va parar la festa cridant molt fort. El rei volia saber qui i per què cridava així . Un senyor li va donar una mala notícia: ens ataquen,  és el Coronamonster! Tothom va córrer cap a casa seva, van tancar les portes i les finestres.


El rei Diouff va ordenar al doctor Becan i als dos cavallers que l’ ajudessin. Volia que informessin  tots els ciutadans dels productes que podien utilitzar per combatre  aquest Coronamonster i també a ell mateix, perquè no sabia tampoc quins productes utilitzar.


Després d’ uns dies, el doctor, amb els dos cavallers (en Rispo i en Rafa), van informar el rei que el Coronamonster era una grip molt dolenta que afectava  molts habitants del món, però la bona sort era que era més fluixa que la grip de veritat . El doctor Becan havia ja informat  tots els ciutadans dels productes que podien utilitzar per batre i no agafar el Coronamonster, perquè aquest tenia només dos punts dèbils: la calor i la netedat. El punt a favor que l’ajudava era la brutícia.


El rei va mirar el carrer des del seu castell i va veure que  estava molt brut. Tots els ciutadans esperaven, doncs,  l’atac del Coronamonster. El rei va tocar la campana i tothom, inclòs ell, es va dutxar tres vegades, es van canviar la roba i la van posar a la rentadora, es van posar roba neta, es van posar sabó i gel hidroalcohòlic a les mans i van netejar tota la casa molt ràpid.


Van passar dues setmanes i el Coronamonster, com que no podia entrar a les cases per contaminar-los, va haver de marxar del poble. És així com van aconseguir que el Coronamonster no els pogués infectar: sent molt nets.


Van viure amb tranquil·litat tot l´estiu. Ara ja havien après la lliçó i sabien que quan arribés l’hivern i tornés el Coronamonster al poble , tothom estaria ja preparat per lluitar i vèncer-lo.


Fi

Categoria de 8 a 12 anys. AULA ESCOLA EUROPEA

T'ha agradat? Pots compartir-lo!