El somni

Abeera

Hi havia una nena anomenada Abeera que se'n va anar a dormir i va començar a somniar. I sabeu què va somniar? Que passejava per Badalona i coneixia una nena que havia vingut d'Anglaterra i només sabia una mica de castellà, perquè allà, en algunes escoles, l’ensenyaven. Es deia Hannah i, quan es va trobar amb l'Abeera, li va preguntar sobre el transport públic de Barcelona (quin aspecte tenia, com funcionava…) i què n’opinava. 


—Ah, a mi, sincerament, m'agraden moltes ciutats, però, sobretot, m’encanta Barcelona perquè el transport públic és al·lucinant. Pots anar on vulguis quan vulguis; si tens alguna emergència o has d'anar urgentment a l'hospital, ho pots fer en transport públic, tant de dia com de nit. De nit, pots agafar l'autobús nocturn. I, si és dissabte, el metro també és obert tota la nit. De dia, pots triar autobús, metro, tramvia… I, a més, tens els autobusos turístics de Barcelona! —va dir l’Abeera.


—Wow, it’s amazing! —va respondre la Hannah. 


—Espera't un moment, que em falten coses per explicar —va continuar l’Abeera—. Saps que els metros més antics són conduïts per maquinistes, però els nous combois, com els de l’L10 o l’L9, funcionen sols, és a dir, no són conduïts per ningú? I cada línia de metro té un color diferent? Per la seva banda, els tramvies funcionen pràcticament sols; són molt semblants als metros, amb la diferència que els metros es mouen  subterràniament i els tramvies van per la superfície i són de color blanc i verd.


La Hannah escoltava l’Abeera sense parpellejar.


—Els autobusos antics contaminaven més. Ara, els nous vehicles són híbrids i no contaminen tant. Tant els nous com els antics són de color negre i groc a Badalona; i els de Barcelona són vermells. I aquesta xarxa d'autobusos ja fa cent anys que funciona i ha anat evolucionant a poc a poc. Per cert, els autobusos turístics de Barcelona també són de color vermell.


—Després d'escoltar-te, jo també vull anar arreu amb tots aquests transports —va exclamar la Hannah entusiasmada.


—Saps que és el Telefèric de Montjuïc? —li va pregunta l’Abeera, amb ganes de dir-li més coses.


—Telefèric? No en sé res. Sembla molt interessant! M’ho pots explicar?


—És clar! El Telefèric de Montjuïc és un remuntador que et porta a la muntanya barcelonina de Montjuïc, on tens unes vistes molt boniques de la ciutat. Et sona el Funicular de Montjuïc?


—No, però m'agradaria saber-ho —va respondre la Hannah, cada cop més sorpresa.


—Doncs, atenció! El Funicular de Montjuïc és un mitjà de transport per cable: cabines que també et porten a la muntanya de Montjuïc. I tots aquests transports que t’he detallat pertanyen a la xarxa de TMB.


—Moltes gràcies, Abeera! Intentaré viatjar amb tots aquests transports. Gràcies a la teva ajuda i el teu temps he tingut informació sobre Barcelona i el seu transport públic.


—De res, Hannah! Encantada de conèixer-te i d’haver-te pogut ajudar!


L’Abeera va despertar i es va adonar que tot havia estat un somni. I va pensar que el transport públic et permet socialitzar i conèixer molta gent. I es va alegrar de tenir una xarxa de transport públic a l’àrea metropolitana que ajuda la ciutadania i els turistes a explorar i conèixer l’entorn.

Categoria de 8 a 12 anys. IE Turó d'en Caritg

T'ha agradat? Pots compartir-lo!