Enveja

Teya

Estava sola asseguda a l'H14, camí de la universitat, quan et vaig veure aparèixer. Tenies aquella aura que provocava que tothom es girés quan passaves.  I et vas quedar de peu just al meu davant. Vestida amb una gran capa blava acabada amb un rogenc farbalà, de l'estil més modernista, que amagaven la teva pell pàl·lida i jovial. De sobte vas alçar els teus ulls, i les nostres mirades es van creuar. Tenies uns ulls marrons, divertits, i em miraves. Jo, davant dels teus ulls em sentia nua. Em despullaves, em despullaves amb la teva mirada. I m'avergonyia de la meva exhibició. Em sentia vulnerable, incapaç de bellugar-me, paralitzada. Sentia que era el destí de les mirades de tothom que teníem a prop i reien, i tu també reies.


T'odiava, t'odiava amb tot el meu cor, odiava els teus ulls, les teves cames insectils, les teves ales i volia ser tu. Volia sentir el que tu senties. Estar dintre dels teus ulls i mirar aquella tímida noia, asseguda en un banc tota sola. I riure-me'n. Riure'm de la seva solitud, dels seus problemes i preocupacions. Volia saber que seria el punt d'atenció de tothom i que tothom m'envejaria, com ho feia jo amb tu.


Envejava també la teva llibertat. La capacitat de fer el que volguessis sense que a ningú li importés i sense haver-te de preocupar. Viatjar al lloc més remot del món per pur divertiment. Volant sense casa ni destí, essent lliure. Envejava la teva seguretat, la teva confiança en tu mateixa, que jo mai no podria tenir. Que no quedés res del que havies estat en el teu passat, que de ser abans quelcom tan neutre, t'havies convertit en el que eres.


Per què t'havies d'haver posat al meu davant? Et semblava divertit, sé que només em volies provocar, enfurismar. Em venien ganes de plorar, de cridar i que tothom em pogués sentir, que tothom sapigués que jo estava allà també. Les mans em tremolaven i tu continuaves mirant-me, ara satisfeta. Els meus ulls llagrimejaven i jo et detestava. Quins sentiments més estranys em feies sentir. T'envejava, no et pots imaginar com t'envejava, petita papallona.


 

T'ha agradat? Pots compartir-lo!