Un viatge amb metro... és només un viatge amb metro?

Lamevaveu

Avui tinc la sort de seure en un vagó nou, “quina alegria!” penso dins meu. Les petites alegries del dia a dia ara es concentren en aquests petits detalls.


La resta de passatgers se'n deu haver adonat? Qui sap… la majoria viuen enganxats de cara a la pantalla.


Enganxats als seus pensaments. Enganxats a preocupacions, dubtes, presses, expectatives (expectatives no acomplertes...?).


De sobte apareix el que canta... “Uf! Avui no en tinc ganes d’escoltar-lo". Necessito calma, calma física i mental. No tinc ganes d’escoltar-lo…


Per sort, baixo a la següent parada i no hauré de passar la vergonya de no voler donar-li diners. Per què no? I si realment ho necessita? Qui soc jo per decidir si s’ho mereix, o no s’ho mereix…? Però, avui no és el dia... Avui no em ve de gust.


On han quedat aquelles estones on la gent es mirava als ulls?


On han quedat aquelles estones on comparties el llibre del veí?


Un viatge amb metro, on vas sola però a més et sents sola. Tot i estar envoltada de tantes persones… cadascuna està amb les seves coses. A ningú li importa el que et pugui passar.. no et miren, no et veuen, no t’escolten... cadascú està amb les seves coses… les seves preocupacions, dubtes, presses, expectatives (no acomplertes? Qui sap…).


I tu, tu què vols? Vols que et vegin? Vols que et vegin de totes passades? O vols que et vegin per qui ets? Potser t’has de veure tu primer...


Un viatge amb metro sola. El teu propi viatge per trobar-te, o per retrobar-te, millor dit. Un viatge que pot no acabar mai, si vols. Baixaràs del vagó, però hi pots tornar a pujar quan vulguis…


Tindràs noves cares, nous dubtes, noves preocupacions… noves presses… però tu estaràs igualment sola en aquell vagó. I podràs viure el teu propi viatge. Només si tu vols. Només si et ve de gust.


Qui sap on et portarà aquest cop.


Qui sap si voldràs baixar del vagó o t’hi voldràs quedar més estona.


No et preocupis si no et veuen, tu et veus? Tu t’escoltes? Tu et sents?


És només un viatge amb metro... ho fas cada dia.

T'ha agradat? Pots compartir-lo!