Carta de presentació

Biobas

Estimats encarregats de recursos humans,


Els  escric aquesta carta per mostrar el meu interès per treballar a TMB. A part d’adjuntar el currículum, on poden veure la meva experiència laboral, també els  voldria detallar els principals motius de la meva decisió:


1) Cura del medi ambient: sens dubte, TMB és una de les empreses punteres en l’ús d’energies renovables. Cada cop hi ha menys autobusos que utilitzin combustibles fòssils i també hi ha una aposta clara per estendre la xarxa de tramvia. A més, aquest últim, també fa la funció de reduir l’ús del transport privat mitjançant la col·lisió involuntària cada cop que s’entrena una via.


2) Aposta pel territori: les sigles ja ho confirmen, TMB és una empresa catalana que promou el desenvolupament del territori. En les meves experiències laborals anteriors, la meva principal tasca ha estat la deslocalització de llocs de treball. Primer d’Estats Units cap a Barcelona i de Barcelona a Manila, és a dir, de negrer 2.0 sense costos de transport.


3) Respecte al dret dels treballadors: vostès són una de les poques empreses que encara respecten un dret laboral fonamental, com és el dret a vaga. Cada any cap a finals de febrer, els seus treballadors executen una vaga que fa trontollar la moral de molta gent a primera hora del matí. En cap de les meves anteriors feines, el comitè d’empresa ha estat capaç d’executar la més mínima acció, ja que la majoria dels seus membres estaven en baixa laboral perpètua si és que realment existien dits membres. Almenys, foto de perfil sí que en tenien.


4) Empoderament: ara les empreses donen al treballador diverses activitats més enllà de les tasques habituals. Una de les activitats amb més tirada últimament és el mindfulness que bàsicament consisteix a donar un espai a l’empleat perquè reflexioni sobre la necessitat de treballar 10 hores diàries i cobrar-ne 8 pel bé de l’empresa. En canvi, vostès tenen un concurs de relats curts anual que si més no, a part de fer reflexionar, també dona espai per practicar l’art de l’escriptura. El més similar a altres empreses ha estat la bústia de recursos humans on van a parar totes les cartes de presentació no llegides i mai contestades.


 


Amb tot això, resto a l’espera de resposta per poder concretar una entrevista presencial amb vostès.


 


Atentament,


 

T'ha agradat? Pots compartir-lo!